behandelmetodiq en oefengroepen

We behandelen in de praktijk middels een intensieve methode. De spieren worden eerst zeer diep los gemaakt middels diepe dwarse fricties; dit is een massagetechniek. Dit kan behoorlijk pijn doen tijdens, maar ook na de behandeling. Het is dan ook goed om na de behandeling het behandelde deel regelmatig te koelen middels een coldpack. Indien nodig zal er drie tot vijf keer in de week behandeld worden.

De te hoge spierspanning (tonus) wordt op deze manier verlaagd. De patiënt kan dit zelf ondersteunen door rekoefeningen te doen, die de therapeut zal meegeven als huiswerk. Wanneer de spiertonus genormaliseerd is, zullen de spieren sterker gemaakt moeten worden. De training kan bestaan uit oefeningen op de behandelbank of een matje, maar ook de apparaten en tools in de oefenzaal zullen worden ingezet. Het doel is de belastbaarheid te verhogen, zodat de patiënt minder kwetsbaar is voor nieuwe blessures en overbelastingen.

Om de belastbaarheid te verhogen is Metodiq inmiddels een aantal oefengroepen gestart. Kijk hiervoor onder de button ‘de tip van metodiq’ op deze pagina.