bedrijfsfysiotherapie

Bedrijfsfysiotherapie is een aparte tak in de fysiotherapie. Het onderscheidt zich van andere specialisaties omdat bij deze therapie niet wordt behandeld. De term bedrijfs”fysiotherapie” is dan eigenlijk ook ongelukkig gekozen; zelf spreken we liever over de term: “adviseurs arbeid & gezondheid”.

Het primaire doel is om een meerwaarde te kunnen bieden naar het bedrijfsleven. In veel gevallen zal het advies, op korte of langer termijn, kostenbesparend werken voor een bedrijf. Hierbij kan worden gedacht aan een verlaging van het ziekteverzuim of het creëren van meer
werklust.

Hiernaast ziet u wat Metodiq concreet kan betekenen voor u.

 

Werkplekonderzoek
Als u een vraag heeft over een werkplek, een werkmethode of over de wet- en regelgeving kunnen wij u hierin adviseren. Soms kunnen kleine aanpassingen grote gevolgen hebben.

Arbeidsfysiotherapie
In overleg kunnen we tot een samenwerkings-
verband komen zodat werknemers met spoed kunnen worden behandeld, zodat er geen vertraging hoeft plaats te vinden in het herstelproces. Hoe sneller een persoon kan worden behandeld hoe sneller het herstel zal zijn, zodat het verzuim beperkt zal blijven.

Fysiotherapie op locatie
Het is mogelijk om fysiotherapie aan te bieden op het werk! Er is dan een fysiotherapeut aanwezig voor minimaal 1 dagdeel, waarbij het bedrijft zorgt voor een geschikte ruimte. Op deze wijze kunnen klachten snel en efficiënt aangepakt worden, wat een positief effect zal hebben op het ziekteverzuim.

Coaching
Wij kunnen zorgdragen voor een training/ coaching op de werkplek (training on the job). Hierbij kunt u denken aan een tilcursus of het bijstellen van de werkmethode.

Fysieke training
Verder kunnen we ook zorgdragen voor een trainingstraject in onze eigen oefenruimte bij Metodiq in het Scheepvaartkwartier.

Mocht u vragen of interesse hebben, kunt u contact met ons opnemen.